ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΓΚΛΕΙΣΗ ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ
ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ
ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΤΟΝΑ
SPIRAL
ΧΑΠΙ
ΕΝΔΟΚΟΛΠΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΠΟΛΙΝΩΣΗ ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ

Η Λαπαροσκοπική απολίνωση σαλπίγγων πραγματοποιείται με δύο τρόπους, καυτηριασμό και διατομή των σαλπίγγων ή τοποθέτηση clip. Αναλυτικότερα, η νοσηλεία διαρκεί μόνο 4 ώρες και απαιτεί γενική νάρκωση. Έχει 100% αποτελεσματικότητα με μόνιμα αποτελέσματα και δεν υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς της λειτουργικότητας των σαλπίγγων. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα τέλεσης της απολίνωσης κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής.

ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ

Το διάφραγμα είναι ένα λεπτό πλαστικό latex με διάμετρο 5-10 cm το οποίο τοποθετείται πριν την συνουσία στον κόλπο της γυναίκας και εμποδίζει μηχανικά την σύλληψη. Πρέπει να συνδυάζεται με σπερματοκτόνο κρέμα ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία. Η μέθοδος αυτή είναι καταλληλότερη για τις γυναίκες μεγάλης ηλικίας που έχουν χαμηλή γονιμότητα.

ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΤΟΝΑ

Τα σπερματοκτόνα αποτελούν χημικές ουσίες που τοποθετούνται στον κόλπο και καταστρέφουν ή αδρανοποιούν τα σπερματοζωάρια. Υπάρχουν στις εξής μορφές:

  • κολπικά υπόθετα
  • κολπικά χάπια
  • κολπική κρέμα ή ζελέ
  • κολπικός αφρός τύπου αεροζόλ

Γίνεται τοποθέτηση στο κόλπο λίγη ώρα πριν την σεξουαλική επαφή (10 λεπτά) και κάθε τοποθέτηση ισχύει για μια εκσπερμάτωση. Η δράση τους έχει διάρκεια για εξήντα περίπου λεπτά (μία ώρα) και είναι δυνατή η επαναληπτική τοποθέτηση.

Σημειώνεται όμως ότι δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα

SPIRAL

Το SPIRAL είναι ένα ξένο σώμα 2 cm σε σχήμα Τ, το οποίο είναι πλαστικό και ενίοτε έχει χαλκό ή προγεστερόνη. Η παραμονή του διαρκεί για 3-5 χρόνια από την τοποθέτησή του ανάλογα με τον τύπο του σπιράλ. Η εισαγωγή του είναι προτιμότερο να γίνεται κατά την 2η μέρα της περιόδου και δεν απαιτείται ιδιαίτερη αναλγησία. Είναι από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης (99%).

Δεν ενδείκνυται η τοποθέτηση σε γυναίκες με ενδομητρίτιδα και άτοκες.

ΧΑΠΙ

Ορμονικά σκευάσματα για καθημερινή λήψη. Λαμβάνονται για τρεις εβδομάδες ανά μήνα και ο σημαντικότερος παράγοντας της αποτελεσματικότητάς τους, είναι να λαμβάνονται την ίδια ώρα της ημέρας σε καθημερινή βάση.

ΕΝΔΟΚΟΛΠΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ

Πρόκειται για έναν εύκαμπτο δακτύλιο που τοποθετείται μέσα στον κόλπο και απελευθερώνει συνδυασμό οιστρογόνου και προγεστερόνης με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η ωορρηξία και η γονιμοποίηση. Ο ενδοκολπικός δακτύλιος τοποθετείται στον κόλπο την 1η ημέρα του κύκλου και παραμένει συνεχώς στον κόλπο για 3 εβδομάδες. Έπειτα, γίνεται αφαίρεση και η γυναίκα παραμένει χωρίς δακτύλιο για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται τοποθέτηση του νέου δακτυλίου. Η έμμηνος ρύση ξεκινάει συνήθως 2-3 ημέρες μετά την απομάκρυνση του δακτυλίου.

Για επικοινωνία με τον ιατρό ή για να κλείσετε το ραντεβού σας

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

2107222025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ

6977588018