Η φλεγμονή από τον ιό H.P.V. είναι μια μόλυνση που μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή και η αιτία είναι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilloma Virus – H.P.V.). Ο ιός αυτός είναι αρκετά διαδεδομένος και προκαλεί επάρματα στο δέρμα , που λέγονται κονδυλώματα.

Τα κονδυλώματα μπορεί να εμφανισθούν σε εξωτερικές (χείλη) ή και σε εσωτερικές (κόλπος, τράχηλος) περιοχές των γεννητικών οργάνων ή ακόμα και να εξαπλωθούν στο δέρμα.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ & ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Η μόλυνση με τον ιό H.P.V. δεν προκαλεί πάντα κονδυλώματα και για αυτό μπορεί να μην γίνει αντιληπτή. Ωστόσο, το Test Παπανικολάου μπορεί να ανιχνεύσει τον ιό όταν αυτός έχει επιδράσει στα κύτταρα του τραχήλου. Επιπλέον, υπάρχει και ειδικό H.P.V. DNA test με λήψη τραχηλικού επιχρίσματος( όχι για άνδρες).

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Για την εξαφάνιση των κονδυλωμάτων υπάρχουν ειδικές θεραπείες αποκατάστασης δυστυχώς όμως μπορεί να εμφανιστούν και πάλι.

Η θεραπεία των κονδυλωμάτων εξαρτάται από την θέση και το μέγεθος . Μπορεί να είναι φαρμακευτική ή επεμβατική με κρυοθεραπεία, ηλεκτροκαυτηρίαση, laser και εκτομή με νυστέρι.

Για επικοινωνία με τον ιατρό ή για να κλείσετε το ραντεβού σας

ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

2107222025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ

6977588018